Облік зовнішньоекономічної діяльності - Кузнецова, Світлана Олександрівна; Ганін, Віктор Іванович; Польова, Тетяна Володимирівна; Клімович, Ірина Миколаївна; Нагорна, Ірина Володимирівна; Порсюрова, Ірина Петрівна (ФОП Іванченко І. С., 2019)
У навчальному посібнику розкрито ключові питання обліку операцій від зовнішньоекономічної діяльності, в умовах впливу зовнішнього бізнес-середовища на діяльність вітчизняних суб’єктів господарювання. Особлива увага приділена питанням обліку та аналізу операцій з іноземною валютою, розрахункових операцій у зовнішньоекономічній діяльності. Детально розглянуті питання експорту та імпорту товарно-матеріальних цінностей та послуг, особливості обліку бартерних операцій з давальницькою сировиною. Теоретичний матеріал доповнено практичними прикладами, переліком питань для самоконтролю, тестами та ситуаційними завданнями. Рекомендується для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» та інших спеціальностей економічного профілю, аспірантів, викладачів і практиків.
Keywords: навчальний посібник; зовнішньоекономічна діяльність; нормативно-правова база; ліцензування; операції з іноземною валютою; курсові різниці; облік розрахункових операцій; експортно-імпортна діяльність; імпорт товарно-матеріальних цінностей; експорт послуг; бартерні операції