Задача усовершенствования кинематических схем станков для изготовления и укладки пазовых коробов в пазы сердечников статоров электродвигателей для решения проблемы повышения эффективности производства электрических машин переменного тока - Зинченко, Елена Ивановна (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті ставиться питання про удосконалення кінематичних схем станків для виготовлення та укладки пазових коробів у пази сердечників статорів електродвигунів. Це питання вдається вирішити завдяки заміні кривошипно-повзунного механізму без вистою повзуна на шестиланковий механізм четвертого класу з вистоєм повзуна. В результаті такої заміни одержимо більш довговічний та менш габаритний механізм завдяки зменшенню ходу штовхача та зменшенню швидкості, з якою штовхач буде вступати у контакт із заготовкою.

In the article a questionis put about improvement of kinematics charts of machine-tools for making and packing of grooving boxes in grooves of stator’s cores of electric motors. This question succeeds to be decided due to replacement of slide-crank mechanism without dwell of slide-block by six-units mechanism of fourth class with dwell of slide-block. As a result of such replacement we received more lasting and less overall mechanism due to diminishing of motion of pusher and diminishing of speed with which the pusher will enter into a contact with a half-finished product.
Keywords: изолирование обмоток; машинные обмоточно-изолировочные процессы; толкатель; холостой ход; изоляция пазов