Линейный электромеханический доускоритель индукционно-динамического типа - Болюх, Владимир Федорович; Олексенко, Сергей Владимирович (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2015)
Запропоновано математичну модель лінійного електромеханічного додаткового прискорювача, що враховує взаємозалежні електричні, магнітні, механічні та теплові процеси, що протікають при збудженні індуктора від ємкісного накопичувача. Встановлена можливість ефективного використання лінійного електромеханічного додаткового прискорювача для збільшення динамічних показників якоря, що мав початкову швидкість. Показано ефективність використання лінійного електромеханічного прискорювача для різних варіантів якоря (з малою та великою масою). Досліджено відносний вплив використаної енергії ємнісного накопичувача енергії до початкової енергії якоря на ефективність роботи лінійного електромеханічного прискорювача.

The mathematical model of electromechanical linear additional accelerator that allows interdependent electrical, magnetic, mechanical and thermal processes that occur at excitation coil of capacitive drive. The possibility of efficient use of electromechanical linear accelerator for increasing dynamic performance anchors that had initial velocity. The efficiency of the electromechanical linear accelerator for different variants anchor (low and high mass). Investigated the relative impact of energy used capacitive energy storage to the original energy anchor the efficiency of the electromechanical linear accelerator.
Linear accelerator electromechanical induction-dynamic type
Keywords: исполнительные элементы; емкостный накопитель энергии; ЕНЭ; кинетическая энергия; ИЭ