Розрахунки в середовищі Excel - Коцаренко, Віктор Олексійович; Селіхов, Юрій Анатолійович; Горбунов, Костянтин Олександрович (Видавництво "Підручник НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуто комп'ютерні технології розв'язання математичних задач у середовищі Excel. Наведено аналітичні і чисельні методи розв'язання математичних і прикладних задач. Наведено комп'ютерні технології обробки експериментальних даних - розв'язання задач інтерполяції в середовищі Excel. Розглянуто приклади використання Excel як системи керування базами даних та засоби Excel, що дозволяють працювати з даними із зовнішніх джерел. Наведено велику кількість вправ для самостійного навчання.
Keywords: навчальний посібник; комп'ютерні технології; середовище Excel; розв'язання математичних задач; обробка експериментальних даних; база даних