Дослідження одержання кисень-, азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням соняшникової олії - Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Малік, Сергій Григорович; Крамарев, С. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто реакцію взаємодії β – гідроксіетилетилендіаміна і триацилгліцеринів соняшникової олії при мольному відношенні вихідних реагентів 1:1’1:3 в інтервалі температур 413 – 453 К впродовж 6 годин. Досліджено зміни складу реакційної маси з часом реакції.

The reaction of β – hydrohyethylethylendiamine with triglycerides of sunflower oil under molar relation of reagents 1:1’1:3 and temperature 413 – 453 К K during 6 hours was examined. Changes of content of reactive mass were investigated against time of the reaction.
Keywords: рослинні олії; вихідні реагенти; моноацилгліцерини; діацилгліцерини; гліцерин; алкілімідазоліни