Психологічний аналіз взаємозв'язку тривожності та самооцінки особистості - Войтенко, А. О.; Чебакова, Юлія Григорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У цій роботі було досліджено взаємозв'язок між самооцінкою та тривогою та їхній вплив на розвиток особистості. Спираючись на сучасні наукові дослідження, в цій роботі було продемонстровано, що низька самооцінка може бути предиктором тривожності, тоді як тривожність як риса особистості також сприяє погіршенню самосприйняття. Завдяки аналізу наукових робіт було виявлено, що цей зв'язок є двостороннім та залежить від соціальних та когнітивних факторів.
Keywords: самооцінка; тривожність; розвиток особистості; сучасна психологія; сімейне виховання