Оптимізація конструктивних параметрів мехатронних перетворювачів - Крутіков, Геннадій Анатолійович; Стрижак, Мар'яна Георгіївна (Вінницький національний аграрний університет, 2012)
Рассмотрен вопрос оптимизации конструктивных параметров электропневматических преобразователей. На основе передаточной функции системы получены интегральные квадратичные оценки. С помощью метода Гаусса-Зейделя определены оптимальные конструктивные параметры

In the article the question of optimizing the design parameters of a electro-pneumatic converter. Based on a transfer function obtained an integral quadratic estimate. Using a Gauss-Seidel method to find the optimal design parameters
Keywords: електропневматичні редукційні клапани; металообробне обладнання; частота власних коливань