Соціальна зумовленість непрямих респонсивних реплік у нестандартних комунікативних ситуаціях в англомовному дискурсі - Устименко, Світлана Євгеніївна (Міжнародний гуманітарний університет, 2016)
У статті проаналізовано вплив соціального статусу комунікантів на їхню вербальну та невербальну поведінку при реалізації стратегії уникання прямої відповіді в сучасному англомовному діалогічному дискурсі. Встановлено особливості соціальної зумовленості непрямих респонсивних реплік адресата в нестандартних комунікативних ситуаціях.

The article deals with the study of the influence of interlocutors’ social status on their verbal and non-verbal behaviour while realizing the strategy of avoiding a direct answer in the modern English discourse. The paper investigates the social dependence of an addressee’s indirect responsive utterances in non-standard communicative situations.
Social Dependence of an Addressee’s Indirect Response in Non-standard Communicative Situations in the English Discourse
Keywords: іноземні мови; англомовний дискурс; адресат; невербальна поведінка; непряма респонсивна репліка; соціальний статус; English discourse; addressee; indirect response; non-verbal behaviour; social status