Розробка узагальненої моделі електрокардіологічного обстеження - Філатова, Ганна Євгенівна; Фахс, М. (Вінницький національний технічний університет, 2019)
У роботі розроблено узагальнену модель процесу електрокардіологічного обстеження у вигляді сукупності функціональної, інформаційної, структурної і математичної моделей, що враховує етапи перетворення інформації, одержуваної, в тому числі, з реєстрованих біомедичних сигналів з локально зосередженими ознаками. На основі розробленої узагальненої моделі виділені критичні стани в процесі електрокардіологічного обстеження, визначені критерії ефективності проведення електрокардіологічного обстеження, а також розроблена структура кардіологічної системи підтримки прийняття рішень.

A generalized model of the process of electrocardiological examination in the form of a combination of functional, informational, structural and mathematical models was developed that takes into account the stages of the transformation of information obtained, including from biomedical signals with locally concentrated features. Based on the developed generalized model, critical states in the process of electrocardiological examination are identified, criteria for the effectiveness of conducting electrocardiological examination are determined, and the structure of a cardiological decision support system is developed.
Keywords: електрокардіологічне обстеження; біомедичний сигнал; локально зосереджені ознаки; кардіологічна система; підтримка прийняття рішень; electrocardiological examination; biomedical signals with locally concentrated features; cardiological decision support system