Пристрій для безупинної реєстрації динаміки зміни геометрії зразків при випробуваннях на тертя і знос - Джус, Р. М.; Стадніченко, В. М.; Стадніченко, М. Г. (НТУ "ХПІ", 2003)
У статті докладно викладений спосіб безупинної реєстрації динаміки зміни геометрії зразків при випробуваннях на тертя і знос за допомогою сконструйованого авторами пристрою, що встановлюється на стандартну машину тертя 2070 СМТ-1. Пристрій може реєструвати як знос зразків, так і збільшення їхніх розмірів з точністю до 0,49 мкм.
Keywords: трибологічні дослідження; 2070 СМТ-1; ревіталізанти; геомодифікатори