Приближенный расчет скорости движения искрового канала в воздушных промежутках разрядников замыкателей нагрузки генераторов импульсных токов молнии - Игнатенко, Николай Николаевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Запропоновано наближений метод розрахунку в високоефективних генераторах великих імпульсних струмів блискавки (ГВІСБ) швидкості руху іскрового каналу, який розвивається в робочих проміжках некерованих повітряних стержньових розрядників замикачів RL-навантаження під дією високої імпульсної напруги.

For high-efficiency generators of high pulsed currents of lightning (GHPCL), an approximate method of calculation of speed of motion of spark channel which is developing in working gaps of uncontrolled air rod dischargers of RL-load closers under high pulsed voltage is proposed.
Keywords: НИПКИ "Молния"; НТУ "ХПИ"; емкостные накопители энергии; искровой канал; стержневые разрядники; электрическая дуга; апериодический импульс