Застосування LLM для відстеження динаміки психоемоційного стану на основі користувацьких записів - Овчаренко, М. О.; Літвінова, Юлія Сергіївна (Одеський національний технологічний університет, 2025)
У роботі досліджується застосування великих мовних моделей для перетворення вільних текстових записів на узгоджені індикатори психоемоційного стану. Виявлено проблему відсутності чітких правил оброблення записів і труднощі з їх зіставленням у часі. Запропоновано рішення у вигляді моделі, яка перетворює ці записи на структуровані ознаки з контекстною мірою впливу на настрій та узагальненими категоріями. Отримані дані придатні для агрегації та відстеження динаміки, а також для формування рекомендацій.
Keywords: LLM; психоемоційний стан; стрес; стресові чинники; психологія; емоції