Діагностика фінансового стану як інструмент управління фінансовою безпекою підприємства - Рета, Марина Володимирівна; Шимко, Н. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті досліджено та проаналізовано сутність поняття «діагностика фінансового стану». Запропоновано власне визначення цього поняття. У статті розглядається сутність та основні складові економічної безпеки. Проаналізовано відомі методичні підходи до діагностики фінансового стану підприємства. Узагальнено існуючі підходи до вибору системи показників та обрано ті, які доцільно використовувати в діагностиці фінансового стану підприємств України.

The essence of "Diagnosis of financial condition" is investigated and analyzed in the article. Own definition of this concept is offered. The essence and main components of economic security are examined. The known methodological approaches to the diagnosis of the financial condition of the enterprise are analyzed.The existing approaches to the selection of indicators are summarized and indicators that should be used in the diagnosis of the financial condition of enterprises in Ukraine are selected.
Keywords: економічна безпека; фінансові показники; рентабельність; фінансова стійкість; стратегії розвитку; economic security; financial indicators; profitability; financial stability; development strategy