Удосконалення процесу алмазного шліфування надтвердих матеріалів за рахунок управління контактними напруженнями - Пижов, Іван Миколайович; Федорович, Володимир Олексійович; Волошкіна, Ірина Віталіївна (My University, 2022)
У монографії викладено сучасні підходи до вдосконалення процесів шліфування надтвердих матеріалів за рахунок управління контактними напруженнями. Використано методологію 3D моделювання НДС системи шліфування, завдяки чому було виконано уточнення механізму самозаточування алмазних кругів. Запропоновано ряд технічних рішень, більшість з яких виконано на рівні винаходів. Для ІТР промислових підприємств, НДІ, аспірантів та студентів машинобудівних спеціальностей вузів.
Keywords: монографія; синтетичні полікристали алмаза; формоутворення; лезові інструменти; мікроскопічні дослідження; самозаточування