Добрунов, Дмитрий ЕвгеньевичПивень, Елена НиколаевнаПеревалов, Леонид Иванович2017-04-132017-04-132015Добрунов Д. Е. Экстракт из безлузгового ядра подсолнечника – антиоксидант для кондитерского жира / Д. Е. Добрунов, Е. Н. Пивень, Л. И. Перевалов // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2015. – № 1. – С. 78-81.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28561У статті запропоновано спосіб стабілізації кондитерського жиру шляхом додавання екстрактів, вилучених з безлушпинного ядра соняшнику з використанням кавітаційної установки. Перевірка антиоксидантних властивостей сухих речовин екстрактів зразків соняшникової макухи здійснювалася манометричним методом.This article proposes a method for stabilizing confectionery fat by the addition of extracts, extracted from sunflower kernels without husk using cavitation installation. Checking the antioxidant properties of solids extracts samples of sunflower meal on exercise manometric method.ruсвободно-радикальные реакцииокисление кондитерского жираскорость поглощения кислородаинициаториндукциясухие веществаЭкстракт из безлузгового ядра подсолнечника - антиоксидант для кондитерского жираExtract from sunflower kernels without husk - antioxidants for confectionery fatArticle