Застосування методу пінч-аналізу в процесах нафтогазової промисловості - Биканов, Сергій Миколайович; Горбунов, Костянтин Олександрович; Бабак, Тетяна Геннадіївна (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Показано, що пінч-аназіз є одним із ефективних методів теплової інтеграції процесів в нафтогазовій промисловості, який дозволяє проводити як реконструкцію існуючих нафтогазових виробництв так і проектування нових підприємств із максимальною рекуперацією тепла. Наведено роботи, в яких доведена ефективність застосування цього методу на нафтогазових підприємствах первинної переробки нафти, гідроочистки, риформінгу, гідрокрекінгу.

It is shown that pinch-analysis is one of the effective methods of thermal integration of processes in the oil and gas industry, which makes it possible to carry out both the reconstruction of existing oil and gas production facilities and the design of new enterprises with maximum heat recovery. Works are presented that prove the effectiveness of this method in oil and gas enterprises of primary oil refining, hydrotreatment, reforming, hydrocracking.
Application of the pinch analysis method in the oil and gas industry
Keywords: риформінг; гідрокрекінг; рекуперація; складові криві; reforming; hydrocracking; recuperation; component curves