Духовність і відповідальність як чинник гармонізації взаємовідносин людини і природи - Пономарьов, Олександр Семенович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Погіршення стану навколишнього середовища є одним з результатів безвідповідальної господарської діяльності людей і реально загрожує існуванню людської цивілізації. Усунути загрозу може гармонізація відносин людини і природи. Це ставить перед системою освіти завдання з формування екологічної свідомості та відповідальності.

Deterioration of the environment is the result of irresponsible economic activities of people and really threatens the existence of our civilization. Harmonization of relations between man and nature can eliminate the threat. This poses a challenge for the education system to form environmental awareness and responsibility.
Spirituality and responsibility as a factor harmonization of relationship of human and nature
Keywords: природа; реальна загроза; господарська діяльність; nature; real threat; economic activity