Автоматизированный производственный комплекс для формирования аккумуляторных батарей при их поточном производстве - Дзензерский, В. А.; Скосарь, В. Ю.; Буряк, А. А.; Дзензерский, Д. В.; Сиренко, М. В.; Лесничий, В. Н.; Бурылов, С. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
Запропоновано автоматизований виробничий комплекс для формування та зарядки акумуляторних батарей при їхньому поточному виробництві. Комплекс дає можливість використати при формуванні та зарядці батарей новітні технології прискореного формування або зарядці імпульсними струмами значної величини з використанням водяного охолодження батарей.

A computerized manufacturing complex providing storage batteries formation and charging in flow line production is proposed. The complex enables use of up-to-date technologies in storage batteries formation and charging ensuring accelerated formation or charging by high-rate pulse currents, based on battery water tank cooling system.
Keywords: свинцово-кислотные аккумуляторные батареи; цикл зарядки; заряд батарей током; теплоотвод; рельсовые пути