Розрахунок режимів шліфування з використанням миттєвої поточної різальної здатності круга - Матюха, П. Г.; Полтавец, В. В.; Габитов, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглядається методика знаходження оптимальних режимів шліфування за пружною схемою з використанням миттєвої поточної лімітованої ріжучої здатності шліфувального кола, а також адаптація знайдених режимів для твердої схеми обробки.

In the paper the technique of determination of optimum conditions of grinding by elastic setup with use of the instant current limited cutting capacity of grinding wheel, and also adaptation of the found conditions for machining by rigid setup.
Keywords: експериментально-теоретичний метод; шліфувальне коло; тверда схема обробки; технічні обмеження; робоча поверхня круга; optimum conditions of grinding