Спосіб отримання нітрогену (і) оксиду - Савенков, Анатолій Сергійович; Масалітіна, Наталія Юріївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Винахід належить до галузі хімічної промисловості. Спосіб отримання нітрогену (І) оксиду N₂O окисненням амоніаку киснем повітря врухомому шарі каталізатора на основі оксидів MnO₂, Bi₂О₃, CuO, СеО₂. Спосіб здійснюють у висхідному потоці каталізатора з концентрацією 5-8 мас.%, розміром часток 0,04-0,06 мм, часу знаходження в зоні реакції 5-7 с при температурі 330-350°С та швидкістю газокаталізаторного потоку 3-6 м/с. Спосіб дозволяє підвищити ступінь перетворення амоніаку до N₂O в кінцевий продукт до 92,5-93,5 % отримано за рахунок проведення процесу у висхідному потоці селективного каталізатора за пропонованих технологічних умов.
Keywords: патент; винахід; хімічна промисловість; каталізатори; селективне окислення