Методика уточнения математической модели объемного КПД аксиально-поршневых гидронасосов - Самородов, Вадим Борисович; Бурлыга, М. Б.; Коваль, А. А.; Рогов, А. В.; Самородов, Б. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розроблено та апробовано методику по уточненню математичної моделі об’ємних втрат та об’ємного ККД щодо гідромашин аксіально-поршневого типу на прикладі математичної моделі втрат и ККД Городецького К. І. шляхом уточнення коефіцієнтів втрат. Отримані результати порівняння відносних похибок по моделі Городецького К. І. для гідронасосу ГСТ-90 вказують, що ідентифіковані коефіцієнти втрат більш ефективні.
Keywords: гидромашина; КПД; коэффициент потерь; метод Хука-Дживса; мощность