Екстракційний потенціал розчинів деяких кислот стосовно фенольних сполук - Лабейко, Марина Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Федякіна, Зоя Павлівна (Український науково-дослідний інститут олій та жирів, 2017)
В статті розглянуто проблему видалення фенольних сполук, і зокрема хлорогенової кислоти, зі соняшникового шроту, з метою отримання у подальшому якісного харчового білку світлого кольору. В якості екстрагенту обрано розчин соляної кислоти; визначено раціональні параметри процесу екстрагування: концентрація розчинника, температура процесу, гідромодуль, тривалість екстрагування, кількість та спосіб промивок.

The problem of moving away of phenic connections was examined in this article, and in particular chlorogenic acid, from sunflower meal, with the aim of receipt in further quality food albumen of light color. Solution of muriatic acid is select in quality to the extractant; the rational parameters of process of extracting are certain: concentration of solvent, temperature of process, duty of water, duration of extracting, amount and method of washings.
Extraction potential of solutions of some acids is in relation to phenic connections
Keywords: хлорогенова кислота; соняшниковий шрот; кислотна промивка; процес екстрагування; технологічні параметри; chlorogenic acid; sunflower meal; acid-washing; process of extracting; technological parameters