Короткий нарис наукової, науково-організаційної, педагогічної та громадської діяльності М. Г. Чумаченка - Амоша, Олександр Іванович; Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 2005)
Микола Григорович Чумаченко – доктор економічних наук, професор, академік НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премій АН УРСР ім. О. Г. Шліхтера та НАН України ім. М. І. Тугана-Барановського, почесний директор Інституту економіки промисловості НАН України. Про його життєвий шлях, наукові та громадські здобутки розповідають Олександр Амоша, директор Інституту економіки промисловості НАН України, доктор економічних наук, професор, академік НАН України та Володимир Білецький, шеф-редактор аналітично-інформаційного журналу "Схід", доктор технічних наук, професор.
Keywords: життєвий шлях; громадські здобутки; Микола Григорович Чумаченко; інформаційна система управління; економіка; викладацька діяльність; науково-технічний прогрес