Psycho-emotional impact of digital content on behavior consumers - Tataryntseva (Kurbatova), Yu. L. (Хмельницький національний університет, 2025)
The purpose this research is finding out specific’s psycho-emotional influence digital content on behavior consumers and definition key elements that contribute formation emotionally relevant experience interactions. In the centre attention are such behavioral parameters like inclusion, trust and purchasing activity that allow to evaluate depth and quality influence emotional content in digital environment. In the conditions informational saturation and change valuable orientations consumers, questions emotional communication between brand and audience acquires special relevance. Within works resolved a series scientific and applied task: completed analysis modern theoretical approaches to study emotions in digital environment; systematized typology content that has emotional influence; researched connection between emotional fullness messages and behavioural reactions consumers. Based on received conclusions outlined practical ways to use psycho-emotional influence for development effective marketing strategies. Special attention given systematicity approach: defined stages integration emotional interactions in marketing communication, with an emphasis on meaningful relevance, ethics and adaptability to changes in the external environment. Results research can be used for development flexible digital marketing strategies focused on shaping long-term emotional connection with the target audience. They also constitute foundation for further research in the field behavioral economics, emotional content design and transformation consumer practices in the condition’s digitalization. Метою цього дослідження є з’ясування специфіки психоемоційного впливу цифрового контенту на поведінку споживачів та визначення ключових елементів, які сприяють формуванню емоційно релевантного досвіду взаємодії. У центрі уваги перебувають такі поведінкові параметри, як включення, довіра та купівельна активність, що дозволяють оцінити глибину та якість впливу емоційного контенту у цифровому середовищі. В умовах інформаційної насиченості й змін ціннісних орієнтацій споживачів, питання емоційного зв’язку між брендом і аудиторією набуває особливої актуальності. У межах роботи розв’язано низку наукових і прикладних завдань: здійснено аналіз сучасних теоретичних підходів до вивчення емоцій у цифровому середовищі; систематизовано типологію контенту, що має емоційний вплив; досліджено зв’язок між емоційною наповненістю повідомлень і поведінковими реакціями споживачів. На основі отриманих висновків окреслено практичні шляхи використання психоемоційного впливу для розробки ефективних маркетингових стратегій. Особливу увагу приділено системності підходу: визначено етапи інтеграції емоційної взаємодії в маркетингову комунікацію, з акцентом на змістовну релевантність, етичність та адаптивність до змін у зовнішньому середовищі. Результати дослідження можуть бути застосовані для розробки гнучких стратегій цифрового маркетингу, орієнтованих на формування довготривалого емоційного зв’язку з цільовою аудиторією. Вони також становлять підґрунтя для подальших досліджень у сфері поведінкової економіки, емоційного дизайну контенту та трансформації споживчих практик в умовах цифровізації.
Психоемоційний вплив цифрового контенту на поведінку споживачів
Keywords: psycho-emotional influence; digital content; behavioral patterns; inclusion; trust; purchasing activity; emotional interaction; digital marketing; strategy; communication; психоемоційний вплив; цифровий контент; поведінкові патерни; включення; довіра; купівельна активність; емоційна взаємодія; цифровий маркетинг; стратегія; комунікація