Перспективи вирішення світової продовольчої безпеки - Дороніна, Майя Степанівна; Косенко, Євген Анатолійович (Видавець Кошовий Б.-П. О., 2025)
Дослідження показало, що вирішення проблеми світової продовольчої безпеки потребує комплексного підходу, який включає розвиток стійких агротехнологій, ефективне використання земельних і водних ресурсів, а також мінімізацію харчових відходів. Важливу роль у цьому процесі відіграє впровадження біотехнологій, цифрових систем моніторингу врожаїв, автоматизація сільськогосподарського виробництва та використання альтернативних джерел білка, таких як рослинні та лабораторно вирощені продукти.
Keywords: продовольча безпека; безпека; вирішення; світова криза; вирішення; агротехнології; прогнозування