Скільки повинна тривати біліарна декомпресія у пацієнтів із захворюваннями гепатикохоледоху за допомогою антеградних ендобіліарних втручань? - Бойко, Валерій Володимирович; Авдосьєв, Ю. В.; Сочнєва, Анастасія Львівна; Мазорчук, М. С.; Євтушенко, Денис Олександрович (Харківська обласна громадська організація "Культура здоров'я", 2019)
Гіпербілірубінемія – невід’ємна ознака біліарної гіпертензії. Причиною обструкції жовчовивідних протоків стають як доброякісні, так і злоякісні захворювання гепатикохоледоху. Метою роботи є визначення оптимальної тривалості черезшкірного черезпечінкового холангіодренування (ЧЧХД) в залежності від тривалості механічної жовтяниці (МЖ) та початкового рівня загального білірубіну сироватки крові у пацієнтів із доброякісними та злоякісними захворюваннями гепатикохоледоху, ускладненими МЖ.
Keywords: біліарна декомпресія; пацієнти; гепатикохоледох; ендобіліарне втручання; гіпербілірубінемія; жовч