Металургія рідкісних металів - Червоний, Іван Федорович; Пітак, Інна Вячеславівна; Пономаренко, Ольга Іванівна; Верховлюк, Анатолій Михайлович; Іващенко, Ольга Владиславна; Шапорев, Валерій Павлович; Іващенко, Владислав Іванович; Пітак, Олег Ярославович; Пономарьова, Наталія Георгіївна; Шкоп, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У підручнику у доступній формі відбиті історія розвитку металургії рідкісних металів у світі й Україні з давніх часів і до теперішніх днів, сировинна база рідкісних металів, а також виробництво та їх споживання в науці, техніці та суспільстві. Значна увага приділена металу 21 століття – металургії титану, застосування якого в якості конструкційного матеріалу обумовлено. Підручник призначений для студентів вищих навчальних закладів спеціальностей 131 «Прикладна механіка», 133 «Галузеве машинобудування» та 136 «Металургія».
Keywords: підручник; матеріалознавство; прикладна механіка; галузеве машинобудування; металургія вольфраму; рідкісні метали; металургія молібдену; молібденовий концентрат; металургія титану; спеціальність 131 Прикладна механіка; спеціальність 133 Галузеве машинобудування; спеціальність 136 Металургія