Экспериментальные аналитические методы исследования подпороговых радиационно-индуцированных процессов в криокристаллах: 2. Фотолюминесцентная спектроскопия с временным разрешением - Огурцов, Александр Николаевич (НТУ "ХПИ", 2006)
Фотолюмінесцентна спектроскопія при селективному збудженні атомарних кріокристалів імпульсним синхротронним випромінюванням використана як аналітичний метод для дослідження динаміки і взаємодії каналів енергетичної релаксації, що відбувається під час перебігу хімічних реакцій у твердому стані. На прикладі аналізу кореляції спектрів фотозбудження люмінесцентних смуг твердого аргону ідентифіковані випромінюючі центри різної природи.

Time-resolved photoluminescence spectroscopy under selective excitation of atomic cryocrystals by pulsed synchrotron emission is used as analytical method of investigation of energy relaxation dynamics and channels interaction during solid-state chemical reactions. The emission centers of different origin were identified on the basis of solid argon excitation spectra correlation analysis.
Keywords: катодолюминесцентная спектроскопия; электронный пучок; конденсированные среды; вакуумный ультрафиолет; синхротронное излучение