Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни "Управління ризиками в торгівлі" - Мащенко, Марина Анатоліївна; Лісна, Ірина Федорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дисципліна «Управління ризиками в торгівлі» присвячена вивченню теоретичних і практичних основ ідентифікації, аналізу, оцінювання та мінімізації ризиків у діяльності торговельних підприємств в умовах невизначеності ринкового середовища, цифровізації бізнес-процесів, посилення конкурентного тиску та трансформації логістичних і комерційних систем. Зміст навчальної дисципліни спрямований на формування наступних компетентностей, визначених Стандартом вищої освіти зі спеціальності «Підприємництво та торгівля» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Здатність працювати в команді. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість. Здатність діяти відповідально та свідомо. Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької та торговельної діяльності. Здатність здійснювати діяльність у взаємодії суб’єктів ринкових відносин. Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій та торговельній діяльності. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких та торговельних структур. Здатність до організації зовнішньоекономічної діяльності підприємницьких і торговельних структур. Відповідно до освітньої програми передбачено виконання індивідуального завдання (контрольної роботи), що дозволяє здобувачеві самостійно опанувати окремі теми дисципліни, сформувати навички ідентифікації та аналізу ризиків, застосування методів їх оцінювання, а також обґрунтування управлінських рішень щодо зниження негативного впливу ризикових ситуацій.
Keywords: методичні вказівки; індивідуальне завдання; торгівля; ризики; управління ризиками; вища освіта