Мельник, Анатолій ПавловичЛевчук, І. В.Гетманцев, О. М.2015-07-012015-07-012011Мельник А. П. Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску / А. П. Мельник, І. В. Левчук, О. М. Гетманцев // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 58. – С. 56-59.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15600Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.The interaction reaction of bees wax and vegetable wax with diethanolamine under molar ratio of reagents as 1:1 at the temperature points 483, 503 and 513K during two hours has been investigated. Fraction composition of reaction products has been determined. Fatty alcohols which forms during reaction has been separated. Physical and chemical characteristics of obtained alcohols have been estimated.ukВЖСнародне господарствобджолиний воскрослиний воскфізико-хімічні показникиОдержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воскуArticle