Особливості бренда як основи стратегічного розвитку товару - Федій, А. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті досліджено основні питання щодо термінологічного обґрунтування понять «бренд», розглянуто бренд як інструмент впливу на ринкове середовище, виділені основні моменти створення бренда. Також розглянуто основні складові бренда, що сприяють процесу формування стратегії розвитку товару для підприємства. Визначені головні переваги, які надає бренд виробникам. Розглянуто головні принципи, які властиві бренду та етапи створення бренда.

In article the main questions of rather terminological justification of the concepts "brand" are investigated, the brand as the instrument of influence on the market environment is considered, highlights of creation of a brand are allocated. The main components of a brand that formation process is promoted by strategists ї goods developments for the enterprise are also considered. Certain main advantages which are 224 ISSN 2079-0767. Вісник НТУ «ХПІ». 2014. № 32 (1075) provided by a brand to producers. The main principles, what peculiar to a brand and stages of creation of a brand are considered.
Features of a brand as bases of strategic development of goods
Keywords: вітчизняна економіка; бренд; стратегія товару; торгова марка; брендинг; товарний знак; brand; goods strategy; trademark; branding; trademark