Исследование модели накладного ортогонального вихретокового преобразователя - Сучков, Григорий Михайлович; Хомяк, Юрий Валентинович; Добробаба, М. В. (НТУ "ХПИ", 2011)
Досліджено модель для оцінки взаємодії вихорострумового перетворювача з об’єктом, який має поверхневу тріщину. Наведено математичні співвідношення для цієї моделі. Проведені розрахунки залежностей сигналів вихорострумового перетворювача від його геометричних параметрів та взаємного розташування обмоток і поверхневої тріщини в сталевому зразку.

The numerical model of interaction of eddy-current probe with an object that has a surface crack is developed. It is shown formulas for calculating the eddy-current probe signal. The calculation of dependence of signals of eddy-current probe from geometrical parameters and position was carried out.
Keywords: вихретоковый преобразователь; объект контроля; вихретоковая дефектоскопия; векторный потенциал