Визначення зв’язку якості життя населення та міграційних процесів - Ніколаєнко, Л. Ф.; Чумак, Л. Ф. (НТУ "ХПІ", 2010)
Існує багато методів оцінки якості життя населення, кожен з яких має свої достоїнства і недоліки, нижче нами запропонована методика оцінки якості життя населення муніципальних районів. Проведена спроба підтвердити або спростувати гіпотезу існування статистичного взаємозв'язку між якістю життя населення муніципальних районів і міграцією працездатного населення на рівні муніципальних районів Харківської області.

There are many methods of estimation of qualityof life of population, each of which has the dignities and failings, below by us the offered method of estimation of quality of life of population of municipal districts.Conducted attempt to confirm or refute the hypothesis of existence of statistical connection between quality of life ofpopulation of municipal districts by migration of capable of working population at the level of municipal districts of the Kharkiv area.
Keywords: економіка; міграція працездатного населення; оцінка якості життя; життєві сили; показники; основні сфери життєдіяльності