Вплив штучного інтелекту на інформаційне забруднення під час війни - Хондак, І. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто вплив штучного інтелекту (ШІ) на інформаційне забруднення в умовах війни та його зв’язок із безпекою життєдіяльності. Визначено, що системи ШІ здатні як поширювати дезінформацію шляхом створення deepfake-контенту, автоматизованих новин і маніпуляцій так і сприяти її виявленню завдяки технологіям фактчекінгу та аналізу джерел.

The impact of artificial intelligence (AI) on information pollution in wartime and its connection with the safety of life is considered. It is determined that AI systems are capable of both spreading disinformation by creating deepfake content, automated news and manipulations and facilitating its detection through fact-checking and source analysis technologies.
The impact of artificial intelligence on information pollution during war
Keywords: безпека життєдіяльності; штучний інтелект; інформаційне забруднення; війна; вплив; life safety; artificial intelligence; information pollution; war; influence