Гроші та кредит - П'ятак, Тетяна Вікторівна; Сітак, Ірина Леонідівна (ФОП Іванченко І. С., 2021)
Дисципліна "Гроші та кредит" належить до циклу дисциплін професійної підготовки за спеціальністю. Наукове розуміння проблем грошей, грошового обігу, кредитних відносин, банківської справи є необхідним компонентом становлення професійних економічних знань студентів. Сучасний фахівець з фінансів здатен досягти успіху в своїй професіональній діяльності тільки за умови наявності чіткого уявлення щодо сутності і видів грошей, кредиту, грошово-кредитного обороту, валюти і валютних відносин, організації грошового обороту; знання основних принципів побудови грошових систем й правил кредитування; розуміння впливу грошово-кредитної та фіскально-бюджетної політики на економічний розвиток держави. Тільки свідоме використання інструментів грошово-кредитної системи здатне забезпечити ефективність роботи господарюючих суб’єктів у всіх ланках суспільного виробництва.
Keywords: методичні вказівки; грошові потоки; еквівалентні видатки; фінанси; економіка