Дослідження електричного поля у дуговій сталеплавильній печі з метою визначення критеріїв для оптимізації енергоспоживання - Пачколін, Юрій Ефтович; Бондаренко, Олександр Олексійович; Левченко, Сергій Андрійович (НТУ "ХПІ", 2014)
Наведені результати проведених теоретичних досліджень дозволяють визначити розподіл активної потужності в порожнині дугової сталеплавильної печі за допомогою системи інтегральних рівнянь з використанням методу вторинних джерел. Отримані результати є підґрунтям для створення програм, які забезпечують роботу промислових комп’ютерів, що спроможні керувати дуговими сталеплавильними печами, з метою оптимізації витрат електроенергії.

The given results of theoretical research allow to define the distribution of actual power in arc furnace cavity by means of integral equation system using secondary sources method. The received results are basis for creation of software that supports operation of industrial computers, which have ability to run the arc furnace in order to improve energy consumption.
Research of electric field in an arc furnace in order to define criteria of energy consumption improvement
Keywords: активна потужність; система інтегральних рівнянь; промисловий комп’ютер; електроенергія; енергетичні ресурси; енергоефективність; arc furnace; actual power; integral equation system; industrial computer