Методичні вказівки до лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Аналогова схемотехніка" - Григоренко, Ігор Володимирович; Трохін, Михайло Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Предметом навчальної дисципліни «Аналогова схемотехніка» є фізичні принципи, що лежать в основі роботи приладів напівпровідникової мікроелектроніки, питання побудови аналогових електронних пристроїв на операційних підсилювачах, характеристики операційних підсилювачів і розрахунок схем на їх основі. Науково-методичною основою дисципліни є загальна фізика, математика, теоретичні основи електротехніки, теорія електромагнітного поля, теорія роботи напівпровідників. Дисципліна «Аналогова схемотехніка» є не тільки однією з базових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Інформаційно-вимірювальні технології», вона інтегрує знання, отримані студентами при вивченні загальнонаукових дисциплін і має за мету досягнути розуміння студентами взаємозв'язку між фізичними закономірностями електронних процесів в твердих тілах з вихідними експлуатаційними характеристиками аналогових електронних приладів. Значну увагу під час вивчення дисципліни відводиться засвоєнню студентами теоретичних знань, придбання практичних навичок вирішення завдань розрахунку простих і складних електричних схем, розрахунку підсилювачів на базі операційних підсилювачів та компараторів, оцінці якості функціонування електричних схем, придбання практичних навичок моделювання та конструювання електронних схем різної складності і умінь працювати з електронними засобами вимірювання. Дані методичні вказівки призначені для проведення лабораторного практикуму з цієї дисципліні.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; аналогова схемотехніка; інформаційно-вимірювальні технології; мікроелектроніка; електронні пристрої