Оцінка пожежного ризику - Мовмига, Наталія Євгенівна; Макаренко, Вікторія Василівна; Бойченко, М. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Проведено аналіз причин збільшення кількості пожеж на промислових підприємствах. Розглянуто питання актуальності професійного визначення оцінки індивідуального пожежного ризику як умови профілактичної роботи із зниження пожежної небезпеки.

The reasons for the increase in the number of fires at industrial enterprises are analyzed. The issue of relevance of the professional definition of individual fire risk assessment as a condition for preventive work to reduce fire hazard is considered.
Fire risk assessment
Keywords: техногенна безпека; пожежний ризик; фахова підготовка; промислові підприємства; пожежна небезпека; безпека людини; industrial safety; fire risk; professional training; fire hazard; human safety