Вимірювач параметрів вібрації з дистанційною передачею інформації - Гусельніков, Віктор Кузьмич; Бреус, К. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття присвячена розробці вимірювача параметрів вібрації (а саме – віброприскорення, віброшвидкості і вібропереміщення), з можливістю передачі результатів виміру на відстань. У статті описаний принцип роботи приладу та наведена структурна схема приладу.

Paper develops a meter vibration parameters (namely - vibration acceleration, vibration velocity and vibration displacement) with the possibility of transferring the results of measurement for distance. This article describes the principle of the device and block diagram of the device is shown.
Keywords: віброприскорення; віброшвидкість; вібропереміщення; принцип роботи; структурна схема; об'єкти контролю