Моральні засади сучасного підприємництва - Овсянкіна, Л. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті представлений порівняльний аналіз моральних цінностей бізнесу у різних типах суспільства – східної та західної цивілізації, індустріального та інформаційного суспільства, що функціонують у сучасному світі і визначають основні моделі господарювання. Доведено, що цінності, домінуючі в сучасному світі – це поєднання двох систем, в основі яких лежить ринкова економіка: традиційних цінностей індивідуального підприємництва та цінностей інформаційного суспільства, яке сформувало нову етику соціальної відповідальності.

The article presents a comparative analysis of the ethical values of business in different types of society – Eastern and Western civilization, industrial and information society, functioning in the modern world and define the basic economic model. It is proved that the values dominant in the modern world is a combination of the two systems, which are based on market economy: traditional values of individual entrepreneurship and values of the information society, which formed a new ethic of social responsibility.
Moral foundations of modern business
Keywords: моральні цінності; ринкова економіка; східна цивілізація; західна цивілізація; індустріальне суспільство; інформаційне суспільство; соціальна відповідальність; moral values; market economy; industrial society; information society; social responsibility