Дослідження пристроїв та удосконалення процесів перемішування в біогазових установках - Червоний, І. Ф.; Куріс, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті ставилось завдання вивчення процесу механічного перемішування субстрату за допомогою різноманітних механічних мішалок та шнеків в реакторі біогазової установки та отримання математичних співвідношень технологічних параметрів перемішування в залежності від параметрів установки

In the article the task of study of process of mechanicprocess of interfusion of substrakta was put by different mechanical mixers and shnekov in the reactor of the biogas setting and receipt of mathematical correlations of technological parameters of interfusion from the parameters of setting
Research of adaptations and improvement of processes of interfusion is in the biogas settings
Keywords: мішалка; гомогенна суміш; шнек; дифузор; число Рейнольдса; залежності вихорів Тейлора-Гертлера