Вплив об’єму гідромотора на кінематичні, силові та енергетичні параметри гідрооб’ємно-механічних трансмісій - Самородов, Вадим Борисович; Бондаренко, Анатолій Ігорович (НТУ "ХПІ", 2012)
У роботі наведені спрощені схеми гідрооб’ємно-механічних трансмісій зі всіма можливими з'єднаннями механічної та гідравлічної гілки з ланками триланкового планетарного механізму, визначено вплив об’єму гідромотора на кінематичні, силові та енергетичні параметри гідрооб’ємно-механічних трансмісій.

The simplified charts of hydrostatic-mechanical transmissions are in-process resulted with all of possible connections of mechanical and hydraulic branch with the links of three-unit planetary mechanism, influence of volume of hydromotor is certain on the kinematics, power and power parameters of hydrostaticmechanical transmissions.
Keywords: гідрооб’ємна передача; планетарний механізм; кінематичні схеми; hydrostatic-mechanical transmission; hydrostatic transmission; planetary mechanism