Интеллектуальное управление селективным травлением полосового проката - Илюнин, О. О.; Перевертайленко, Александр Юрьевич; Шамраев, А. А.; Селяков, А. М. (НТУ "ХПИ", 2012)
Розглянуто формалізацію логіко-аналітичної задачі визначення несистемних дефектів на поверхні листового полосового прокату. Запропоновано спосіб нечіткого оцінювання товщини несистемних дефектів на поверхні прокату. Сформульовано логічне правило керування (ЛПК) селективним травлінням полоси.

The logical and analytical problem of irregular surface defects detection for pickled metal strip is considered. The method of uncertain estimation for irregular surface defects thickness on metal strip is proposed. The logical control rule (LCR) for selective pickling of metal strip is formulated.
The intellectual control of selective pickling process of metal strip
Keywords: химическое травление; очистки металлических поверхностей; непрерывный травильный агрегат; сопла