Соціальні впливи та майбутні можливості інтелектуальних робототехнічних систем - Євтушенко, Наталія Сергіївна; Кравченко, Віталій І. (FOP Marenichenko V. V., 2024)
Робототехнічні системи застосовуються в цілому ряді сфер господарську діяльність людини з метою автоматизації виконання важкої чи небезпечної людини роботи. До прикладних застосувань робототехнічних систем належать: виготовлення деталей і збірних конструкцій різної складності, обслуговування складів, проведення військових операцій та аварійно-рятувальних робіт, медицина. Існуюча у відкритому доступі інформація про дослідження, що проводяться в галузі робототехніки, свідчить про те, що в майбутньому цей перелік лише розширюватиметься.
Keywords: робототехнічні системи; інтелектуалізація; потенційні небезпеки; роботи-андроїди; соціально-політичні наслідки; екологічні проблеми