Пропозиції щодо розрахунку часу роботи в ізолюючих апаратах - Стрілець, В. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
На основі аналізу конструктивних особливостей сучасних ізолюючих апаратів, а також результатів експериментальних досліджень роботи газодимозахисників наведені пропозиції, які доцільно використовувати на посту безпеки, щодо спрощення розрахунків часу роботи.

On the basis of analysis of constructive features of modern self contained breathing apparatus and results of experimental field tests it is given propositions for simplification of work time calculations.
Keywords: газодимозахисна служба; пост безпеки; газодимозахисники; апарати стисненого повітря; регенеративні дихальні апарати; рівень тиску