Мінімізація поверхні теплообміну у процесі концентрування фосфорної кислоти - Ульєв, Леонід Михайлович; Мельниковська, Ліана Олександрівна; Терещенко, В. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
У даній роботі за допомогою апарату складових кривих аналізується процес концентрування фосфорної кислоти. Показано, що інтеграція процесу за допомогою методу мінімізації площі поверхні теплообміну дозволяє отримати систему теплообміну з площею поверхні на 5,5% менше, ніж при інтеграції з допомогою методу максимізації потужності рекуперації теплової енергії.
Keywords: мінеральні добрива; фосфор; фосфорна кислота; енергозбереження; пінч-аналіз; екстракція; теплообмін