Особенности обеспечения безопасности спасателей в изолирующих костюмах при ликвидации аварий с выбросом опасных химических веществ - Стрелец, В. М.; Васильев, М. В.; Стельмах, Д. О. (НТУ "ХПИ", 2010)
Запропоновано метод для обґрунтування вимог до засобів індивідуального захисту від газоподібних та рідких хімічних речовин. Показано, що комбінація сертифікованого ізолюючого костюму та любого ізолюючого апарату, який знаходиться всередині захисного одягу, забезпечує безпеку рятівників в найгірших умовах надзвичайної ситуації.

The method of substation requirements for the combinations of individual protection against the liquid chemicals is proposed. It is shown that the combination of certified insulating suit and any SCBA, which is located inside the protective clothing, ensures the safety of the rescuers in the worst conditions.
Keywords: пожарно-спасательные подразделения; ликвидация чрезвычайных ситуаций; изолирующие аппараты; средства индивидуальной защиты; анализ защитных средств; нормативные документы