Змішана багатокритеріальна задача мінімізації по максимуму - Клименко, Вісс. Гр. (НТУ "ХПІ", 2009)
В даній роботі представлена формалізована багатокритеріальна модель оптимізаційних задач, які виникають, коли не всі учасники інженерного проекту, пов’язаного із розміщенням споріднених виробничих об’єктів (вузлів), одночасно готові визначитись із своїми намірами. Ця модель поповнює ряд багатокритеріальних моделей, розроблених і досліджених автором в роботах. В статті наведені встановлені автором умови існування і єдиності розв’язку описаної багатокритеріальної оптимізаційної задачі. Досліджений зв’язок між цією оптимізаційною задачею та спорідненою з нею стратегічною грою. Також запропонований і метод відшукування розв’язку поставленої багатокритеріальної оптимізаційної задачі, який ілюструється конкретним прикладом.

In this work the formalized multicriterion model of optimization tasks is presented, which arise up when not all of participants of engineering project, related with placing of cognate production objects (knots), are simultaneously ready to determine with their intentions. This model fills up the row of multicriterion models, developed and probed by the author.
Keywords: багатокритеріальна оптимізаційна модель; інженерне проектування; виробничий об’єкт; теорема; декартові координати; MathCAD