Термодинаміка взаємодії сполук нікелю з окисниками та відновниками у розчинах - Гринь, Григорій Іванович; Семенов, Євгеній Олександрович; Степанчук, А. С.; Полянський, Я. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Проведено теоретичні термодинамічні дослідження взаємодії сполук нікелю з різними окиснювачами та відновниками, обрано найбільш доцільний окиснювач для процесу осадження сполук нікелю.

Theoretical thermodynamic studies of the interaction of nickel compounds with various oxidants and reducing agents have been carried out, the most suitable oxidant for the process of nickel compound deposition has been selected.
Keywords: осадження; стічні води; важкі метали; лужне середовище; пероксид водню