Розробка та виготовлення пристрою охолодження оптичного детектора - Буланий, Михайло Філімонович; Хмеленко, Олег Валерійович; Плахтій, Євген Георгійович; Гаращенко, Нікіта В'ячеславович; Фесенко, Станіслав Євгенович (НТУ "ХПІ", 2016)
В роботі подано результати розробки системи термоелектричного охолоджувача за допомогою елементів Пельтьє лінійного приймача оптичного випромінювання на базі приладу з зарядовим зв’язком типу ILX 511 фірми SONY. Крім того, був виготовлений вимірювальний модуль, який складався з вакуумної камери, лінійного детектора ILX 511, елементів Пельтьє, алюмінієвого холодопроводу та температурних сенсорів фірми Honeywell HEL-776A-1000. Керування модулем оптичного детектора здійснювалось за допомогою мікроконтроллеру типу PIC18F4550 та аналого-цифрового перетворювача типу MCP-3208 фірми Microchip.

In the course of this work, theoretical calculations of cascade thermopiles batteries were performed. Based on these calculations we showed the results of development of thermoelectric cooling using linear Peltier elements receiver optical radiation based on charge-coupled type ILX 511 company SONY. In addition, the measurement module was made, which consisted of the vacuum chamber, the linear detector ILX 511 Peltier items, aluminum cold conductor and temperature sensors firm by Honeywell HEL-776A-1000. Management of module of optical detector is delivered in the PIC18F4550 of MCU type and analogue-to-digital converter type of MCP-3208 of Microchip company.
Development and manufacturing equipment for the cooling optical detector
Keywords: елемент Пельтьє; мікроохолоджувач; оптична система; приймач оптичного випромінювання; charge-coupled device; Peltier element; microcooler; optical radiation